Smaki Dolnego Śląska i Wrocławia 7 DNI

/Smaki Dolnego Śląska i Wrocławia 7 DNI
logo[1] 55 239 43 35
biuro@variustur.pl

Smaki Dolnego Śląska i Wrocławia 7 DNI

2018-06-13T09:37:12+00:00

Smaki Dolnego Śląska i Wrocławia

Smaki Dolnego Śląska. KULINARNE WAKACJE zaplanowano w związku z dorocznym FESTIWALU POLSKICH Ceramiki odbędzie się w Bolesławcu, Polska.

Dolnośląskie kulinarne wakacje oferuje fantastyczne wprowadzenie  w świecie kuchni europejskiej. Pozostaje mało znane kulinarne przeznaczenia, chyba że, oczywiście, są polskiego pochodzenia. W tym przypadku, będziesz pamiętać, jedzenie pyszne, tradycyjne polskie potrawy w czasie pobytu, delektując się muzyką, tańcem i bogatą tradycją, tak przeplata się z kuchni. Czy dołączyć do nas jako podróżnik odkrywając  Polskę po raz pierwszy, albo starają się ponownie z własnych tradycji rodzinnych, to będzie wyjątkowy i urozmaiconego wypoczynku, który zapewnia silne poczucie domu pośród nowych doświadczeń.

Atrakcje na świeżym powietrzu: Usytuowany w południowo-zachodniej Polsce, obszar ten posiada różnorodną przyrodę, chropowaty Sudetach, rzek i dolin duszpasterskich, a także uderzające formacje jaskiniowe, stare lasy , a ponad tuzin parków krajobrazowych i narodowych. W miastach i wsiach, ludzie świętują na zewnątrz w ich pięknych ogrodach botanicznych, dziewiczych źródeł mineralnych i leczniczych uzdrowisk.

Ludzie, którzy osiedlili się w regionie dolnośląskim pochodzą z różnych stron Polski i Europy. Oni są znani z gościnności i chęci dzielenia się ich stylem życia rolnej z odwiedzających, co jest jednym z powodów, agroturystyka rozwija się tutaj tak szybko. Odwiedzimy gospodarstwo agroturystyczne i uczestniczyć w  lekcjach gotowania. Z miejscowymi rolnikami, jak nasi nauczyciele, dowiemy się, jak przygotować specjały regionalne i tradycyjne.

Miejskie Udogodnienia: Wrocław, stolica Dolnego Śląska, nazywany „Wenecją Polsce,” siedzi na dwunastu wyspach wzdłuż Odry. To historyczne miasto prezentuje gotyk, flamandzki, barokową architekturę i wiedeńską, chociaż jest znany jako inkubator progresywnego awangardowego teatru i sztuki nowoczesnej. Z kwitnącej uczelni i rozwijającego się sektora naukowego, zróżnicowana populacja wymaga  rozrywki, znakomitych restauracji i modnych butików.

Wiemy, że zakochasz  się w pięknie Dolnego Śląska, a także z jej kulinarną obfitością. Będziemy chcieli, aby powracał do tego regionu Polski znowu i znowu.

1. DZIEŃ
Wyjazd z miejsca zbiórki przyjazd do  Wrocławia w przypadku przeniesienia grupy autokarem  do spektakularnego XVI w. Zamku na Skale  (luksusowy czterogwiazdkowy hotel z centrum SPA w zabytkowych piwnicach zamku) w miejscowości z Trzebieszowice. Oprócz pięknego położenia, nasz Zamek ma ciekawą historię: król pruski, Frederik Wilhelm III, raz wezwał cara rosyjskiego, Aleksandra I, aby dołączyć do niego i tam w jego otoczenie na urodziny. Po drodze zatrzymujemy się w Karczmie Zagłoby, w mieście Świdnica, na wystawny obiad. Odwiedzimy również 17-wieczny, drewniany Kościół Pokoju, wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Dalsze badania w tym regionie mogą obejmować próbkowanie ręcznie robione praliny lub wizytę w piekarni pierników, wznawiamy naszą podróż do Trzebieszowice. Po osiedleniu się w Zamku na Skale, możemy wybrać się na krótką wycieczkę do tego prawdziwie romantycznego i komfortowego zamku, zrelaksować się w spa lub wybrać się na spokojny spacer w pobliskim parku. Wieczorem spotykamy szefa kuchni, Marek Mol, Witamy na uroczystej kolacji w restauracji zamkowej oferują specjały kuchni lokalnej i ekskluzywne kreacje kulinarne szefa kuchni specjalnie dla nas.
2. DZIEŃ
Po śniadaniu na zamku, możemy uczestniczyć na pierwszy kurs gotowania z Haliną Jurak z miejscowości Jaszkowa Górna.  Następnie, mamy wprowadzenie do polskich tradycji pieczenia chleba na rodzinnym „Bagietka” Piekarnia w miejscowości Jaszkowa Dolna. Aromat i smak świeżo upieczone pieczywo w piekarni jest niezapomniany! Po południu będziemy zwiedzać Kłodzko i piękne Polanica Zdrój, w uzdrowisku. Chociaż nie, musimy spróbować wody mineralnej z „Wielka Pieniawa” wiosną i wybrać się na spacer po centrum miasta i pobliski park zdrowia. Nasz wieczorny posiłek w restauracji Polskie Smaki w samym sercu Polanicy Zdroju. Smacznego!
3. DZIEŃ
Dziś jedziemy do Bolesławca, gdzie jest wykonywana słynna polska ceramika. Tradycja wytwarzania ceramiki w regionie Bolesławca sięga setek lat. Dostaniemy zwiedzanie fabryki ceramiki i uczestniczyć w warsztatach praktycznych na lokalnych artystów. Po południu, jak my robimy naszą drogę do naszego hotelu, zrobimy przystanek w miejscowości Wałbrzych. Tam zwiedzimy 13-wieczny Zamek Książ, zwany również Perłą Dolnego Śląska, największy z zamków na Śląsku i trzeci co do wielkości zamek w całej Polsce, miejsce wielu imprez kulturalnych i artystycznych. Aby uczcić nasz trzeci dzień w pięknym Dolnym Śląsku, możemy zjeść posiłek w restauracji Korona w miejscowości Kłodzko. Restauracja Korona jest znany wśród mieszkańców na dania kuchni śląskiej popularnym miejscem na przyjęcia weselne i wybitnych polskich gości.
4. DZIEŃ
Dziś udajemy się do pobliskiej wsi Krosnowice do naszego trzeciego, praktycznego  gotowania z Haliny Puk. Korzystanie z tradycyjnej polskiej receptury i naturalne składniki z własnego gospodarstwa, przygotowujemy Barszcz Czerwony, czerwony barszcz z buraków, jako część naszego obiadu. Następnie przejazd do Kletnie, gdzie odwiedzimy najpiękniejsze jaskini w całej Polsce, „Jaskinia Niedźwiedzia”. W drodze do Kletnie robimy krótki postój w miejscowości Stronie Śląskie, aby odwiedzić „Violetta,” 200-letnia firma, która produkuje wysokiej jakości, rękodzieło, wyroby z kryształowego szkło. Dla tych, gotowe w sklepie, sklep, firma ma wielu swoich pięknych produktów do sprzedaży. W drodze do naszego zamku, możemy również wpaść na lokalnych rzemieślników żywności w swoich gospodarstwach agroturystycznych. Po powrocie do zamku, cieszyć się z wolnego czasu, relaks w SPA i zjeść na własną rękę w zamkowej restauracji w tym ostatnim dniu naszej kulinarnej przygody w pięknym Dolnym Śląsku.
5. DZIEŃ
Po wczesnym śniadaniu przejazd do Wrocławia, stolicy Dolnego Śląska, aby rozpocząć naszą miejskie doznania kulinarne. Po przyjeździe do Wrocławia, możemy cieszyć się z zwiedzania KS „Wratislavia” Polmos Wódek i poznać tajniki produkcji wódki w tej zabytkowej fabryce. Po wycieczce, ruszamy na obiad do eleganckiej restauracji Wratislavia znajduje się tuż obok destylarni i mieć możliwość zakupu lokalnie produkowanych wódek w sklepie fabrycznym. Po obiedzie, bierzemy zwiedzanie zabytkowego Starego Miasta we Wrocławiu, w tym Rynek, Ratusz i Salt Market. Później, możemy również odwiedzić restaurację Spiż i browar, gdzie mamy do smaku pyszne lokalne piwo. W późnych godzinach popołudniowych, możemy sprawdzić w Art Hotel tuż obok Rynku Głównego, gdzie zatrzymamy się na najbliższe dwa dni. Wrocław ma wiele restauracji specjalizujących się w kuchni polskiej. Dziś wieczorem zjeść w restauracji  jaDka, jednego z najbardziej eleganckich ze wszystkich, znajduje się w dzielnicy teatralnej, w odległości spaceru od naszego hotelu. Smacznego – Zapraszamy!
6. DZIEŃ
Po śniadaniu udajemy się do naszego ostatecznego gotowania na ten tydzień, w którym dowiadujemy się, jak przygotować typowy polski posiłek z kuchni lokalnej wrocławskiej. Po pysznym gotowaniu  obiadu, możemy odwiedzić Panoramę Racławicką lub podjąć leniwy rejs statkiem po Odrze, aby uzyskać inny widok Wrocławia i jego pięknem architektury. Najlepszym sposobem, aby wejść w rytm dnia na dzień życia we Wrocławiu jest na zwiedzanie oraz  zakupy w Hali Targowej, zabytkowym krytego rynku świeżej żywności. Jest wolny czas na zakupy na prezenty w Cepelii sklepie. Wybierz z pragmatycznych zarówno polskich ozdobnych  rękodzieł dla bliskich, z powrotem do domu, i nie zapomnij coś dla siebie! Nasze Pożegnanie Kolacja w restauracji Karczma Lwowska, służąc staropolskie specjały z kresów wschodnich, i znajduje się w samym sercu wrocławskiego Rynku. Jest zabawne, też!
7. DZIEŃ
Wyjazd do kraju w następstwie śniadanie. Może warto rozważyć dodatkową noc na Wrocław i hoteli sztuki w mieście Wrocławiu przed i / lub po zakończeniu programu. Może się okazać, że dodatkowy czas pozwoli Ci się odprężyć w tym tygodniu jeszcze przyjemnie.

ŚWIADCZENIA:
6 dni zakwaterowania dwóch osób z łazienką (cztery noce na zamku Zamek na Skale i dwie noce w Art Hotel we Wrocławiu)

– Transport autokarem, busem lub minibusem
– wyżywienie śniadanie, obiad i kolacje
– opieka pilota, opieka przewodnika lokalnego
– Lokalne piwo, wino, kawa i herbata ze wszystkimi zawartymi posiłków (Należy pamiętać, że drinki i napoje spożywane koktajl poza posiłków nie są wliczone w cenę)
– Trzy praktyczne i / lub lekcje gotowania w stylu demonstracji
– Biały Fartuch z logo Polska Wakacje kulinarne
– Wycieczki do miejsc kultury, wszystkie opłaty za wstęp i wizyt jedzenie rzemieślniczych
– Zwiedzanie miasta Wrocławia (z przewodnikiem miasta)
– Rejs statkiem po Odrze we Wrocławiu
– tłumacz
– Wszystkie transfery bagażowe
– ubezpieczenie NNW i KL

DODATKOWO PŁATNE:
Przelot l
Posiłki i napoje alkoholowe nie wymienione w trasie

 

Smaki Dolnego Śląska i Wrocławia

Smaki Dolnego Śląska, Smaki Dolnego Śląska, Smaki Dolnego Śląska,

Znajdź nas na Facebooku!

Nasz profil w Google+

Drogi Użytkowniku,

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku.

Co to są dane osobowe oraz jakie dane przetwarzamy?

Dane osobowe to każda informacja dotyczącą osoby fizycznej pozwalającą na określenie w sposób pośredni lub bezpośredni tożsamość tej osoby. Dane te są zbierane w ramach korzystania przez Ciebie ze stron internetowych, serwisów, w tym zapisywanych w plikach cookies. Przetwarzanie danych osobowych to operacje wykonywane na danych osobowych, a zwłaszcza zbieranie, utrwalanie, przechowywanie, opracowywanie, zmienianie, udostępnianie i usuwanie danych. Pozyskujemy następujące kategorie Państwa danych osobowych jak; dane teleadresowe oraz preferencje.

Administratorem Państwa danych osobowych jest:
P.H.U. VARIUS BOGDAN UHRYN BIURO PODRÓŻY VARIUSTUR
ul. 1 Maja 14
82-300 Elbląg
Numer NIP: 578-012-71-72

Dlaczego chcemy przetwarzać dane?

Państwa dane osobowe pozyskane w związku z zawarciem umowy/wypełnionym formularzem jak i w trakcie wykonania umowy, będą przetwarzane w następujących celach:

  • realizacjiusług turystycznych
  • prowadzenia działań marketingowych
  • rozpatrywanie wniosków.

Okres przetwarzania Państwa danych osobowych jest uzależniony od celu w jakim dane są przetwarzane.

Komu możemy przekazać dane?

Państwa dane mogą być przekazane podmiotom przetwarzającym dane w związku ze zleconymi przez nas usługami, do Touroperatorów, którzy będą realizować rezerwacje o oraz podmiotom lub organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa. Państwa dane mogą być przekazane również do państw trzecich na potrzeby realizacji umowy.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?

Mają Państwo prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mają Państwo prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Państwa danych, którego dokonano na podstawie udzielonej zgody przed jej cofnięciem. Zgoda jest niezależna od czasu w jakim Państwo korzystacie z usług, obowiązuje do jej odwołania. Udzielenie zgód oznacza możliwość otrzymywania dostosowanych do Państwa potrzeb informacji marketingowych i ofert dotyczących produktów i świadczonych usług na podany adres e-mail lub numer telefonu, jak również uprawnia do kontaktów telefonicznych.

Jakie są podstawy prawne przetwarzania Państwa danych?

Każde przetwarzanie Państwa danych musi być oparte na właściwej, zgodnej z obowiązującymi przepisami, podstawie prawnej. Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych w celu świadczenia usług jest niezbędność do wykonania umów lub do podjęcia działań na Państwa żądanie przed zawarciem umowy. Dodatkowo podstawą prawną jest niezbędność do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze oraz niezbędność do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora np. takich jak udzielenie odpowiedzi na Państwa pisma i wnioski.

W przypadku wątpliwości co do prawidłowości przetwarzania Państwa danych osobowych, mają Państwo prawo wniesiania skargi do organu nadzorczego.

W związku z powyższym, zgadzam się na przetwarzanie w celach marketingowych oraz celach analitycznych, moich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przeze mnie ze stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym zapisywanych w plikach cookies, również po rozpoczęciu obowiązywania RODO (czyli po 25 maja 2018 roku).

Podanie danych jest warunkiem zawarcia umowy, bez ich podania umowa nie może zostać zawarta.

Wyrażenie tej zgody jest dobrowolne i można ją wycofać w dowolnym momencie z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.

Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.